Премиерът на България обяви важна новина за отношенията ни със съседна

...
Премиерът на България обяви важна новина за отношенията ни със съседна
Коментари Харесай

Кирил Петков: България не е обвързана със срокове за отпадане на ветото за начало на преговори на РСМ с ЕС

Премиерът на България разгласи значима вест за връзките ни със прилежаща страна.

България не се е обвързвала със периоди за отпадане на ветото върху началото на договаряния на Скопие за участие в Европейския съюз. Това съобщи министър председателят Кирил Петков след срещата си в Рим с премиера на РСМ Димитър Ковачевски.

На срещата, която е траяла близо час, са участвали и външните министри на двете страни Теодора Генчовска и Буяр Османи.

Според Петков на срещата е била препотвърдена нуждата от продължение на градивния разговор.

" Най-важното за двете държавни управления в този миг е да имаме градивен разговор, той да продължава и да не се поддаваме на провокации. Само с градивен разговор можем да продължим в посока към добросъседство, която и двете държавни управления сега желаят. Не сме се обвързвали с никакви периоди, единственото, което се обвързахме, е да поддържаме положителния звук, а външните министерства да продължат работа ", сподели българският министър председател.

Той разгласи, че незабавно след завръщането си в България ще беседва с президента и ще направи всички допустимо да бъде проведен Консултативен съвет по националната сигурност, с цел да може на него всички политически сили - и от опозицията, и от ръководещата коалиция - да научат какво е направено до момента. Очаква се и отчет на външното ни министерство, който да показа достиженията в стъпките към добросъседство сред двете страни.

Премиерът Петков категорично акцентира, че разчита на поддръжката и от опозицията за оформяне на окончателната българска позиция и посочи, че каквото и решение да бъде взето, то би трябвало да мине през гласоподаване в българския парламент, написа bnr.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР